Punainen blokki marssi fasismia vastaan

Helsinki ilman natseja -mielenosoitus keräsi itsenäisyyspäivänä noin 2700 osallistujaa kaupungin kaduille vastustamaan äärioikeistoa ja rasismia. Osallistujamäärä kasvoi selkeästi viime vuodesta, ja mukana oli ensimmäistä kertaa myös luokkakantainen Punainen blokki.

Mielenosoitus sujui ilman merkittäviä häiriöitä, mutta sen loppupuolella uusfasistisen 612-soihtukulkueen annettiin poliisin tiukassa suojeluksessa ohittaa Taivallahden kentälle kokoontuneet fasismin vastustajat. Fasistien marssista heitettiin paukkupanoksia ja nauloilla varustettuja esineitä kohti antifasisteja, ja ainakin yhteen mielenosoittajaan osui soihtukulkueesta lentänyt heittokappale.

612-kulkueeseen osallistui jälleen laajasti taantumuksellisia voimia avoimista uusnatseista perussuomalaisiin. Vaikka fasistien järjestämä marssi jäi selkeästi antifasistista mielenosoitusta pienemmäksi, sen edustama vaara ei ole ohi niin kauan kun äärioikeiston annetaan toimia esteettä. Jatkossa me tarvitsemme entistä tehokkaampaa järjestäytymistä näiden liikkeiden päihittämiseksi ja lähimmäistemme turvaamiseksi.

Fasismin vastaisen mielenosoituksen järjesti Helsinki ilman natseja -verkosto kymmenien yhdistysten ja kansalaisjärjestöjen tuella. Proletaarit kiittää Punaisen blokin organisoijana kaikkia mukana olleita tahoja yhteistyöstä. Jatketaan järjestäytymistä ja murskataan fasismi työväen yhteisrintamalla!