Ei sotaa Iraniin: Donald Jordan (Veterans for Peace)

Proletaarit järjesti kansainvälisenä USA:n ja Iranin välisen sodan uhkan vastaisena toimintapäivänä 25. tammikuuta 2020 mielenilmauksen, jossa kuultiin sodan ja imperialismin vastaisia puheenvuoroja eri kansalaistoimijoilta ja järjestöiltä.

Ensimmäisenä puheenvuoron käytti Donald Jordan yhdysvaltalaisesta Veteraanit rauhan puolesta -järjestöstä.

– Iran on 80 miljoonan viattoman ihmisen kansakunta, joista suurin osa ei halua sotaa ja vastustaa oman hallituksensa toimia. Samaten Irak on 38 miljoonan kansakunta, joka ansaitsee rauhaa tuhoisan Yhdysvaltain johtaman Irakin sodan jälkeen.

– Sekä Irakin että Irakin kansat ovat pitkään tehneet työtä saadakseen oikeudenmukaisen hallinnon. Yhdysvaltain yksipuoliset ja vihamieliset toimet alueella tuovat ainoastaan epävakautta näille kansanliikkeille.

Trumpin hallituksen toimet ovat törkeitä rikkomuksia sekä kansainvälistä lakia vastaan että USA:n omaa perustuslakia vastaan, jonka mukaan vain maan kongressilla on valta julistaa sota.

– Laittomissa sodissa mukana olleina veteraaneina tiedämme aivan liian hyvin vaarat ja katastrofaaliset seuraukset joita sodat tuovat mukanaan. Nämä sodat eivät aja kuin sotateollisuuden etuja.

– Olemme saaneet tarpeeksemme valheista, viattomien ihmisten joukkomurhista, kansallisten resurssiemme tuhlauksesta, ja omien sotilaittemme kuolemista. Me haluamme rauhaa – emme sotaa – Iranin ja Irakin kansojen kanssa.