Proletaarit marssimassa vappuna 2019.

Listasimme vapun tapahtumat

Pandemiatilanne ei estä työläisiä juhlimasta vappua tänäkään vuonna. Perinteisesti marsseille kerääntyneet työväenjärjestöt ovat jalkautuneet erinäisille internet-kanaville puhumaan, laulamaan ja keskustelemaan. Kokosimme kaikki vapun vasemmistolaiset striimit ja lähetykset kätevästi artikkelimuotoon.

Vappuaatto

Juhliminen alkaa jo torstaina vappuaattona. KSL-opintokeskus ja Työväen Sivistysliitto järjestävät puoliltapäivin alkavan, koko vapun yli kestävän Laulusta alkaa vappu! -lähetyksen, jossa pääset kuuntelemaan ja laulamaan mukana tunnettuja vappulauluja.

Aattoiltana kello 18-21 voit seurata Oulun Vasemmistoliiton Etä- Työväenvappu-talkshow’ta. Luvassa on musiikkia ja keskustelua aiheesta ”Minkälainen on tulevaisuuden vappu?”.

Kello kahdeksasta puoli kymmeneen lähetetään Kulttuuritalo Telakalta Telakka elää – Numminen & Kella – live stream.

Vappupäivä

Työväenlaulujen järjestämä Työväen Vappu on siirtynyt Facebookiin. Tapahtumasivulle voi lähettää terveisiä tekstinä tai videona koko vuorokauden ajan.

Parhaan yleiskatsauksen koko vappupäivään saat seuraamalla Proletaarien Työväenluokan etävappua, joka alkaa aamulla puoli kymmeneltä. Kuulemme vappupuheita ja kansainvälisiä terveisiä, sekä teemme vierailuja muihin vappupäivän lähetyksiin. Kolmelta on luvassa paneelikeskustelu aiheesta ”Maailma kriisissä – miten työväenluokka voi voittaa?” osallistujina Tiina Sandberg (Suomen kommunistinen puolue), Dimitris Mizaras (Marxilainen työväenliitto), Jiri Mäntysalo (Kommunistinuoret), Juho Tamminen (Proletaarit) ja Noora Tapio (Vasemmistoliitto). Striimin päättää Teollisuuden vara-armeijan soittokunnan musiikkiesitys. Koko lähetys esitetään YouTube-kanavallamme.

Yhdeltätoista alkaa tunnin mittainen Suomen kommunistisen puolueen, Tiedonantajan ja Kommunistinuorten Taisteleva Työväen Vappu -livestriimi. Ohjelmassa on puheita, MC Kajon musiikkia ja vappuisaa tunnelmaa.

Vasemmistoliiton lähetys Vasemmiston vappu! alkaa kahdeltatoista. Puolueen puheenjohtajan puheen lisäksi mukana on ainakin musiikkia ja vapputervehdyksiä.

Kello kahdeltatoista alkaen voi myös seurata puheenvuoroja ja visioita paluusta koronapandemian jälkeiseen aikaan Joensuun Joukkovoiman vappu 2020 – leikkauspolitiikkaa vastaan!-lähetyksessä Kulttuuritehdas Siihtalasta. Puhujina on aktiiveja ja valtuutettuja pitkin vasenta laitaa.

Puoli kahdelta pääsee kuuntelemaan puheita SAK:n #virtuaalivappu-lähetyksessä. Musiikkia esittää Punatähdet-yhtye.

SDP aloittaa oman SDP:n virtuaalivappu!-lähetyksensä kahdelta. Puheenjohtajan ja päämisterin puheiden lisäksi lähetyksessä kuullaan musiikkia.

Myös Helsingin Vasemmiston virtuaalivappu alkaa kahdelta. Luvassa on piirin puheenjohtajan vapputervehdys ja Liiton laulajien esittämiä työväenlauluja.

Yhteislaulua pääsee harjoittamaan Pakilan työväentalolta lähetettävässä Työväenlaulujen virtuaalisessa yhteislaulutapahtumassa kello kahdesta kolmeen.

Tampereen anarkistiliitto striimaa myös. Luvassa laulutoiveita ja keskustelua.

Lähetä vinkki!

Tiedätkö jostain vasemmistolaisesta vappulähetyksestä tai -tapahtumasta, joka on jäänyt listauksestamme pois? Lähetä meille vinkki osoitteeseen proletaarit@gmail.com, ja lisäämme sen mukaan.