Hakkeri-isku brasilialaista vasemmistomediaa vastaan tuomittava

18. heinäkuuta iltapäivällä Brasilian Työväen asia -puolueen (PCO) verkkolehteen Diário Causa Operáriaan kohdistui hakkereiden suorittama hyökkäys.

Tämä teko tuhosi verkkosivuston rakenteen ja pyyhki pois yli 4 000 artikkelia, mikä vastaa yli neljän kuukauden työtä.

Itsenäisenä luokkakantaisena mediaprojektina Proletaarit tuomitsee tämän hyökkäyksen.

Tiedämme Brasilian vasemmiston olevan vaikeassa tilanteessa sen kamppaillessa äärioikeistolaisen presidentin Jair Bolsonaron sortohallituksen alla. Tämän hallinnon tuhoisa kapitalistinen politiikka uhkaa paitsi Brasilian kansalaisia, ​​myös maailmaa. Tarjoamme solidaarisuutemme tähän taisteluun täällä Suomessa.

Ymmärrämme myös, että kaikkialla maailmassa elämme tilanteessa, jossa työväenluokan ääniä vastaan hyökätään kaikilla rintamilla. Luokkakantainen liike ja sen viesti yritetään tukahduttaa, oli kyse sitten taantumuksellisten hallitusten sensuurista, porvarillisen valtamedian vinoutuneesta raportoinnista, sosiaalisen median jättiläisyrityksistä tai kaduilla toimivasta fasistisesta oikeistosta.

Nyt enemmän kuin koskaan tarvitsemme mediaa, joka uskaltaa uida valtavirtaa vastaan, journalismia, joka haastaa kapitalismin, antaa puhujalavan tämän globaalin järjestelmän uhreille ja esittää rohkeasti sosialistisia vaihtoehtoja.

Proletaareina ja internationalisteina näemme, että luokkamme voi voittaa vain yhtenäisenä rintamana. Näemme, että on tärkeää luoda tiiviimpiä suhteita ja kirjeenvaihtoa kansainvälisen työväenluokan kesken, mukaan lukien työväenliikkeen tiedotusvälineet. Olemme solidaarisia kaikkia vasemmistolaiseen lehdistöön ja toimittajiin kohdistuvia hyökkäyksiä vastaan.

Brasiliassa toivomme nopeaa toipumista Diário Causa Operárialle ja voittoa liikkeelle Bolsonaron oikeistohallitusta vastaan. Fora Bolsonaro!