Työväen yhteisrintama äärioikeistoa vastaan, Turussa ja kaikkialla! | Lennäkki 16.08.2020

Julkaisemme lennäkin, jota jaoimme Turku ilman natseja -tapahtumassa 16.08.2020.


Työväen yhteisrintama äärioikeistoa vastaan, Turussa ja kaikkialla!

Viimeisten kahden vuoden aikana äärioikeistolaiset tahot ovat käyttäneet päivän 18.8.2017 traagisia tapahtumia tekosyynä taantumuksellisen ja rasistisen agendansa levittämiseen. Nämä tahot ovat kokoontunet Kansallismielisten liittouma (KL) -kattojärjestön alle, joka koostuu toimijoista Perussuomalaisista avoimiin natseihin, kuten Pohjoismainen vastarintaliike (PVL). Kaksi nykyistä Perussuomalaisten kansanedustajaa ovat jopa puhuneet tapahtumassa kahden edellisen vuoden aikana, rikollisten uusnatsien roistojen suojassa.

Vaikka aiempina vuosina KL on yrittänyt piilottaa tämän ”epäpoliittisen muistotilaisuuden” todelliset tarkoitukset, tänä vuonna tapahtuman rasismi ja muukalaisvihamielisyys ovat kaikkien nähtävissä. Vuoden 2017 traagiset tapahtumat ja niiden uhrit jäävät käytännössä huomioimatta KL: n omassa propagandassa, kun taas valkoinen ylivalta on nyt ilmeistä.

Yhdessä Helsingissä itsenäisyyspäivänä järjestettävän vuosittaisen soihtukulkueen kanssa, tästä tapahtumasta on tullut tärkeä voimannäyttö Suomen äärioikeistolle ja yhteistyöharjoittelu kaikkien Suomessa toimivien rasististen ja uusfasististen ryhmittymien välillä. KL on tullut tunnetuksi viime vuoden kohusta, kun se järjesti kesäleirin, jossa harjoitettiin ampumista käyttäen maalitauluina vasemmistopoliitikkoja. Myös Perussuomalaisten ja PVL: n jäseniä ja johtajia oli läsnä ampumassa aseilla.

Emme voi suostua siihen, että vuodesta toiseen fasistien ja natsien on annettu marssia kaduillamme vaatimassa valkoista ylivaltaa poliisin suojassa. On koko työväenliikkeen asia pysäyttää rasismin ja fasismin eteneminen nyt!

Kokemus on osoittanut, ettemme voi luottaa porvarilliseen järjestelmään fasismin vastavoimana. Fasismi on kapitalismin hedelmä ja tekee työtä kapitalistiluokan etujen hyväksi asettaessaan työläiset toinen toistaan vastaan. Se on kapitalistien turvaventtiili joukkojen tyytymättömyydelle, ohjaten heidän vihansa pois todellisista vihollisistaan ​​luokkatovereitaan vastaan.

Vain työväenluokan yhteistoiminta ja omaehtoinen järjestäytyminen voi estää fasismin uuden nousun!

§ Turvataan asuminen ja elinkeino kaikille julkisen talouden kautta

§ Lopetetaan äärioikeistolaisten terroristien hyysääminen ja pysäytetään karkotukset

§ Rakennetaan fasismin vastaista rintamaa ammattiliitoissa ja naapurustoissa

§ Ei luottamusta valtioon ja poliisiin, työväenliikkeen ja fasismin uhrien tulee järjestäytyä itsenäisesti ja ylläpitää itsepuolustuskykyään

2 kommenttia artikkeliin ”Työväen yhteisrintama äärioikeistoa vastaan, Turussa ja kaikkialla! | Lennäkki 16.08.2020

Kommentointi on suljettu.