Helsingin natsimarssi ja vastatoimet peruttu – Antifasistinen toiminta jatkuu Tampereella

Uusnatsien järjestämä ”Suomi herää” -marssi on peruttu Helsingissä poikkeusolosuhteiden vuoksi.

Tämä tarkoittaa, että Helsinki on itsenäisyyspäivänä pitkästä aikaa vapaa merkittävistä uusfasistisista esiintymisistä.

Tästä syystä myös uusnatseja vastustava Helsinki ilman natseja -mielenosoitus on peruttu. Siitä seuraa, ettei työväen Punaista blokkiakaan järjestetä Helsingissä. Kiitämme kaikkia tähän mennessä Punaisen blokin eteen työtä tehneitä järjestöjä ja yksityishenkilöitä!

Fasistien toiminta kuitenkin jatkuu pääkaupunkiseudun poikkeustilanteesta huolimatta. Viimeisimmän tiedon mukaan itsenäisyyspäivän ”Suomi herää” -natsimarssi on päätetty siirtää Tampereelle, kaupungin keskustaan.

Natsimarssia vastaan Tampereella järjestetään hajautettu Tampere ilman natseja -vastamielenosoitus. Sunnuntaina klo 15:45 alle kymmenen ihmisen pienryhmät kokoontuvat ja levittäytyvät itsenäisesti natsien marssireitin varrelle näyttämään, etteivät natsit ole tervetulleita Tampereelle.

Helsingin Punaisen blokin järjestäjätahot seuraavat tilannetta ja tukevat kykynsä mukaan antifasistista toimintaa Tampereella.

Jos sinulla on halua ja kykyä olla järjestämässä työväen natsien vastaista pienryhmää Tampereella, ota yhteyttä: proletaarit@gmail.com.


The ”Suomi Herää” march organized by neo-Nazis has been cancelled in Helsinki due to exceptional circumstances.

This means that Helsinki will be free from significant neo-fascist demonstrations on Independence Day for the first time in a long while.

For this reason, the Helsinki without Nazis demonstration has also been cancelled. It follows that the workers’ Red Bloc will not be held in Helsinki either. We thank all the organizations and individuals who have worked for the Red Bloc so far!

However, the activities of the fascists continue despite the exceptional situation in the metropolitan area. According to the latest information, the ”Suomi Herää” Nazi march has been moved to Tampere, in the city center, on Independence Day.

A decentralized protest against the Nazi march will take place in the city under the slogan ”Tampere without Nazis”. On Sunday at 15:45, small groups of no more than ten people gather and spread independently along the Nazi march route to show that Nazis are not welcome in Tampere.

The organizers of the Helsinki Red Bloc monitor the situation and, to the best of their ability, support antifascist activities in Tampere.

If you have the desire and ability to be part of a group of working class anti-Nazi demonstrators in Tampere, please contact: proletaarit@gmail.com.


HUOM. Päivitys 3.12.2020. Myös Tampereen mielenosoitukset itsenäisyyspäivänä on peruttu. Lue lisää täältä.