Pablo Hasél vapaaksi heti!

Katalonialainen räppäri Pablo Hasélin pidätettiin eilen. Hasél oli linnoittautunut katalonialaiseen Lleidan yliopiston sisälle yhdessä lukuisten solidaaristen aktivistien kanssa. Ryhmä vastusti poliisien tunkeutumista yliopistorakennukseen, mutta lopulta Katalonian poliisi Mossos d’Esquadra pidätti Hasélin. Hasél lähti paikalta ylpeänä ja vetosi vallankumoukselliseen ja antifasistiseen järjestäytymiseen. Katso alla videot yliopistovaltauksesta, poliisin hyökkäyksestä sisään sekä Hasélin pidätyksestä.

Hasélin pidätyksen päivänä tuhannet ihmiset lähtivät osoittamaan mieltään kaduille sekä Lleidassa että ympäri Espanjaa. Mielenosoitusten päävaatimus oli Hasélin välitön vapautus. Katso kuvat ja videot alla Lleidan eilisestä mielenosoituksesta.

Tänään on luvassa taas lukuisia mielenosoituksia koko Espanjassa. Hasél on vain yksi yli kahdestasadasta poliittisesta vangista Espanjassa. Vankina on etenkin Baskimaan, Katalonian ja Galician itsenäisyyden puolesta taistelleita, enimmäkseen sosialisteja, kommunisteja ja anarkisteja. Tänään, keskiviikon 17.2. illaksi on kutsuttu koolle mielenosoituksia mm. Madridissa, Barcelonassa, Lleidassa, Zaragozassa, A Corunhassa ja Compostelassa, monien muiden pienempien kaupunkien lisäksi.

Suomessa samat tahot, jotka ovat pitäneet kovaa meteliä esimerkiksi Navalnyin tapauksesta, ovat nyt täysin hiljaa, kun EU-kumppani Espanja rikkoo ilmaisunvapautta ja pidättää taiteilijoita poliittisista syistä.