Ruotsalaisia poliiseja. Etualalla selin yksi henkilö, jonka paidassa lukee "Vi skyddar Sverige och demokratin."

Ruotsalaiset poliisit pahoinpitelivät epäillyn takaa-ajon päätteeksi

Ruotsin Rinkebyssä kaksi poliisia päätyi tiistaina 4.5. videolle hakatessaan maassamakaavaa ihmistä patukoilla. Maassamakaava yrittää suojella itseään ja nostaa käsiään ylös. Iskuja näyttää osuvan myös pään alueelle.



Käännös tweetin tekstistä: Toinen video pidätyksestä Rinkebyssä, jossa hyökkäys näkyy selkeämmästä kulmasta. Lue lisää: https://www.nyhetsbyranjarva.se/ny-film-fran-det-valdsamma-polisingripandet-i-rinkeby/

Pahoinpitely tapahtui sen jälkeen, kun poliisipartio oli ajanut pakenevan auton umpikujaan. Auto, jossa oli kaksi ihmistä, oli kieltäytynyt pysähtymästä poliisin tarkistukseen. Pysäytyksen syy ei vielä toistaiseksi ole julkinen. Paikallinen poliisin esimies kommentoi tapausta muun muassa näin:

Nämä ihmiset eivät halua tehdä yhteistyötä, joten meidän on käytettävä voimaa.

Anders Djurestad, Järvan paikallispoliisin apulaispäällikkö

On epäselvää, tarkoittaako Djurestad ”näillä ihmisillä” pidätettyjä henkilöitä, vai laajemmin jotakin tiettyä ihmisryhmää. Jälkimmäinen viittaisi poliisin tekemään profilointiin, mutta huolellisen sanavalinnan ansiosta apulaispäällikkö tuskin joutuu vastuuseen näistä puheista.

Pidätettyjä epäillään rattijuoppoudesta, liikenteen vaarantamisesta, ilman ajokorttia ajamisesta, sekä virkavallan väkivaltaisesta vastustamisesta. Riippumatta näistä epäilyistä, poliisien väkivalta oli törkeää ja tarpeetonta. Poliisi suorittaa tapauksesta sisäistä tutkintaa, jonka tuloksista kuulemme arvioiden mukaan viikon kuluttua.