Italialaiset satamatyöläiset pysäyttävät aselähetyksen Israeliin

Lähde: Esquerda Diário.

Unione Sindacale de Base –ammattiliitto yhdessä muiden kansalaisjärjestöjen kanssa Italiassa saivat tietää aselähetyksestä, joka suuntautui Israeliin. Satamatyöläiset kieltäytyivät lastaamasta aseita laivaan, tukeakseen palestiinalaisia.

Viime perjantaina (14.5.) Asiatic Island -alus oli saapunut Livornon satamaan Italiassa. Genovan autonomisen satamatyöläisten kollektiivin ja WeaponWatch-yhdistyksen raportin ansiosta satamatyöläisten ammattiliitto sai tietää, että aluksen konttien sisällä on aseita ja räjähteitä, jotka ovat matkalla Israelin Ashdodin satamaan. Aseita ja räjähteitä, joilla tapetaan palestiinalaisväestöä verenhimoisessa hyökkäyksessä, joka on aiheuttanut satoja siviiliuhreja, mukaan lukien useita lapsia.

Satamatyöläisten ammattiliitot yrittävät kerätä tietoja uusista lähetyksistä estääkseen niitä pääsemästä Israeliin, solidaarisuudesta Palestiinan kansaa kohtaan. Eilen he saivat raportin kymmenistä panssariajoneuvoista, jotka olivat valmiita lähetettäviksi Israeliin.

Tänä lauantaina (15.5.) Unione Sindacale de Base osoittaa Livornon kaduilla solidaarisuutta palestiinalaisväestölle ja vaatii Gazan pommitusten välitöntä lopettamista ja sotatilassa elävien palestiinalaisten kotien pakkolunastusten lopettamista. Jos vastaavat esimerkit työläisten solidaarisuudesta lisääntyvät, ne voivat nopeasti pysäyttää Israelin valtion suorittamat rikolliset hyökkäykset. Proletaarinen solidaarisuus on avain Palestiinan vapauttamiseen.

Muokattu klo 15:55: Unione Sindacale de Base ei olekaan ”kollektiivi” kuten aiemmin luki, vaan ammattiliitto.