Palestiinalaiset järjestävät valtakunnallisen yleislakon, kun Israel pommittaa hellittämättä Gazaa

Palestiinalaiset menevät tänään valtakunnalliseen yleislakkoon protestoidakseen Israelin heltymätöntä pommitusta piiritetylle Gazan alueelle.

Lakko sulkee kaikki miehitetyn Länsirannan talous-, kauppa- ja koulutuslaitokset, mukaan lukien Itä-Jerusalem, Gaza ja Israelin palestiinalaiskylät ja -kaupungit, koska yli 200 ihmistä, mukaan lukien 61 lasta, tapettiin ja yli 1300 muuta haavoittui Israelin voimakkaissa ilma- ja tykistöhyökkäyksissä piiritetylle erillisalueelle.

Lakolla halutaan lisäksi protestoida palestiinalaisten pahoinpitelyjä uudisasukkaiden toimesta, palestiinalaisten pakkosiirtoa Sheikh Jarrahin naapurustosta sekä Al-Aqsa-moskeijaan kohdistuneita hyökkäyksiä.

Lakon vaatimuksia ovat tukeneet eri palestiinalaiset poliittiset puolueet, ammattiliitot ja kansalaisliikkeet, jotka julkaisivat kannanottoja sekä kehottivat jäseniään ja palestiinalaisia liittymään lakkoon.

Lakkokutsua on tukenut myös Israelin arabien edustava korkea seurantakomitea, eli High Follow-Up Committee for Arab citizens of Israel, joka kutsui noin 1,6 miljoonaa Israelin palestiinalaiskansalaista osallistumaan lakkoon. Myös pakolaisleireillä ja muualla maailmassa palestiinalaisten odotetaan osallistuvan rauhanomaisiin mielenosoituksiin tuomitsevan Israelin aggressiivisuuden.

Jopa Fatah-puolueen johto, joka on syvästi sekaantunut yhteistyöhön sionistisen miehittäjän kanssa, on kehottanut palestiinalaisia noudattamaan lakkoa, kuvaten sitä ”raivon päiväksi” ja kutsunut maailmaa kohtaamaan Israelin miehitysviranomaisten pyrkimykset ”sytyttää uskonnollinen konflikti” häätöjen ja karkotusten avulla Jerusalemissa.

Myös Palestiinan kansallisten ja islamilaisten puolueiden koalitio julkaisi julkilausuman tukeakseen lakkoa.

Osallistujien odotetaan osallistuvan joukkomobilisointeihin eri paikoissa.

Lähde: Wafa News Agency

2 kommenttia artikkeliin ”Palestiinalaiset järjestävät valtakunnallisen yleislakon, kun Israel pommittaa hellittämättä Gazaa

Kommentointi on suljettu.