Droonitehtaan valtaus jatkuu Leicesterissä ja nyt myös Tamworthissa – loppu kuolontehtaille!

Palestine Action -toimintaryhmän jäsenet kiipesivät drooneja eli miehittämättömiä lennokkeja valmistavan tehtaan päälle keskiviikkona 19.5. Englannin Leicesterissä alkoi edelleen jatkuva tehtaan valtaus, jonka tarkoituksena on estää UAV Tactical Systems -yhtiötä, joka on israelilaisen asevalmistaja Elbitin alihankkija, toimittamasta lisää aseita miehitysalueelle.

”Nämä lennokit ovat suoraan yhteydessä lasten teurastukseen Gazassa. Tehtaan vallanneet aktivistit ovat kivenkovaan päättäneet, ettei enempää lennokkeja päädy Israelin käsiin”, Palestine Action ilmoitti 20.5. julkaistussa kannanotossaan.

Poliisi pidätti kaksi aktivistia, jotka yrittivät tuoda ruokaa valtaajille torstaina 20.5. Palestinian Action ilmoitti, että protesti jatkuu, vaikka osa aktivisteista on kiivennyt alas vallatun tehtaan katolta, jotta jäljelle jääneille valtaajille riittää ruokaa ja vettä.

Leicesterin palokunta ilmaisi tukensa valtaajille. Palokunta oli aiemmin antanut virka-apua poliisille, mutta varmistuttuaan siitä, että tehtaan valtaus on tehty kaikkien turvallisuus huomioiden, palokunta vetäytyi paikalta. Leicesterin palokunnan puheenjohtaja Grahan Vaux ilmoitti että ”Palokuntien ammattiliitto tukee Palestiinan solidaarisuutta ja oikeutta protestoida.” Leicesterin tehtaan valtaus jatkuu edelleen, nyt kuudetta päivää.

Tänään 25.5. Palestinian Action ilmoitti vallanneensa jo toisen Elbitin kuolemantehtaista, tällä kertaa Tamworthissa, joka sijaitsee Leicesterin lailla keski-Englannissa.

Tämä on esimerkillinen osoitus työväenluokan voimasta. Proletaarinen internationalismi on avain myös Palestiinan vapautukseen – kaikkialla maailmassa me työläiset voimme yhdessä päättää, että asekauppa ei saa enää jatkua.

Proletaarit huomauttaa, että myös suomalaiset asevalmistajat Patria ja Noptel Oy myyvät asejärjestelmiä ja niiden osia Elbitille. Suomalainen asevienti ei ole läpinäkyvää edes porvarillisella mittapuulla, joten tiedon saaminen on hankalaa. Silti, sitä suuremmallakin syyllä, on koko suomalaisen työväenluokan yhteinen asia pysäyttää militarismi ja asekauppa. Me voimme ottaa mallia Leicesteristä, Tamworthista, Livornosta ja Napolista. Palestiinan työväenluokan asia on myös meidän asiamme, sillä me emme ole eri maiden työläisiä, me olemme kansainvälinen proletariaatti.