Destia polkee palkkoja – JHL jatkaa taistelua

Tierakennuksen infrastruktuurialan yritys Destia ei aio lakosta huolimatta perääntyä aikeistaan heikentää työehtoja. Destia on kasvattanut liikevaihtoaan kymmenillä miljoonilla viime vuosien aikana, mutta sekään ei riitä, tietenkään. Nyt yritys haluaa lähes puolittaa reissutyöstä maksettavat korvaukset.

Etenkin tierakentamista tehdään reissutyönä, eli työntekijät käyvät kodeistaan käsin pitkienkin matkojen päässä työmaalla. Destialla työskentelevä kirvesmies tekee vuodessa keskimäärin noin 120 reissutyöpäivää. Tämä tarkoittaa, että korvauksia kertyy keskimäärin n. 3240 euroa vuodessa. Uuden infra-alan työsopimuksen mukaan, jonka Destia haluaa pakottaa käyttöön, korvauksia kertyisi vuodessa n. 1680 euroa.

Moinen ei ole ennenkuulumatonta, vaikka onkin erittäin härskiä. Kapitalismiin kuuluu jatkuva paine leikata palkkoja, heikentää työehtoja sekä pidentää työpäivää. Tämä johtuu kapitalistisesta kilpailusta, jossa pääoma jatkuvasti kamppailee sekä itseään että työläisiä vastaan. Kapitalismin kehittyessä (teknologian ym. kehityksen kanssa) työn riistämisestä saatavat suhteelliset voitot pienenevät – tuotetun lisäarvon kokonaismäärä saattaa hyvinkin jopa kasvaa, mutta siitä jää suhteellisesti pienempi osa porvarin taskuun. Tätä kutsutaan voiton suhdeluvun laskutendenssiksi. Kakun kokonaismäärän kasvattaminen ei ole suoranaisesti porvariston intresseissä; olennaisempaa on, miten voitot jakautuvat suhteellisesti. Siksi palkkoja pitää jatkuvasti leikata, työehtoja heikentää, työpäivää pidentää – jotta kakusta suurempi osa jäisi porvarille.

Tästä syystä porvaristo ei myöskään vapaaehtoisesti tule toteuttamaan työajan lyhennystä – ainakaan ennen kuin se on jo liian myöhäistä. Vuosien ajan on julkaistu tutkimus toisensa perään, joiden mukaan lyhempi työaika lisää tuottavuutta – sitä ei silti ole otettu käyttöön. Tämä johtuu siitä, että jos pelkästään tuottavuus kasvaa, kapitalistien voittomarginaali on pienempi suhteessa työvoimaan.

Tästä syystä Destia polkee työehtoja ja leikkaa palkkoja, vaikka yrityksen liikevaihto kasvaa kasvamistaan. Pääoma on kyltymätön hirviö, jota kapitalismi ruokkii kirjaimellisesti maailman loppuun asti. Tarvitsemme jotain parempaa. Tarvitsemme sosialismia.

JHL on lakkoillut jo kerran aiemmin Destiaa vastaan. Ensimmäisen lakon 8.-10.6. jälkeen Destia vetäytyi aikeistaan hetkellisesti ”tuumaustauolle”. Tällä hetkellä Destia vaikuttaa yrittävän vaihtaa työnantajaliiton Paltasta Rakennusliittoon, mikä tarkoittaisi työehtosopimuksen muuttumista heikommaksi. JHL:n Destialla työskentelevät työläiset ovat lakossa 21.-24.6. Lisää voi lukea JHL:n tiedotteesta.

Eilen käydyissä neuvotteluissa Destia piti edelleen kiinni aikeistaan vaihtaa työehtosopimus halvempaan. On mahdollista, että yritys ei välitä tästäkään lakosta, vaan jatkaa leikkaamista. Siinä tapauksessa meidän työläisten on kiihdytettävä luokkataistelua, laajennettava lakkotoimia muillekin aloille ja muidenkin liittojen piiriin. Erikseen olemme heikkoja. Yhdessä olemme vahvoja.