Poliisi ei suojele maahanmuuttajia: Viktorin tapaus

Venäjältä Suomeen Putinin vainoja paennut poliittinen aktivisti ”Viktor” (nimi muutettu) kertoo elämästään maahanmuuttajana ”vapaassa” Suomessa. Venäjän salainen poliisi vangitsi Viktorin useita kertoja tämän poliittisen toiminnan takia. Myös Viktorin ystäviä on vangittu ja kidutettu virkavallan toimesta. Nyt hän haluaa jakaa Proletaarien lukijoille, minkälaista on olla tekemisissä Suomen poliisin kanssa.

Vuosi sitten hän oli ylittämässä suojatietä suomalaisessa kaupungissa, kun kuvassa näkyvä auto melkein ajoi hänen päälleen. Kuski rikkoi välinpitämättömästi useita liikennesääntöjä, vaarantaen ohikulkijoiden turvallisuuden. Viktor meni kuljettajan luo kysymään, mitä ihmettä tämä tekee. Autokuski vastasi uhkaamalla tappaa Viktorin. Viktor otti kuvan autosta, minkä jälkeen kuljettaja löi häntä kasvoihin.

Poliisi sulki tutkinnan syyttämättä ketään. Pahoinpitelijän rasistista motiivia ei haluttu käsitellä.

Tässä ei valitettavasti ole mitään uutta. Porvarillisen poliisin pääasiallinen tehtävä ei ole ehkäistä eikä selvittää rikoksia, vaan suojella vallitsevaa yhteiskuntajärjestelmää, siis yksityisomistusta ja pääoman valtaa. Rikokset, joissa uhri on maahanmuuttajataustainen duunari, poliisi jättää järjestelmällisesti selvittämättä useammin. Hiljattainen Oulun henkirikos ja poliisin haluttomuus tiedottaa ei ole poikkeus, vaan sääntö.