Turku ilman natseja moninkertaisesti suurempi kuin natsien mielenosoitus

Kuten on ollut tapana viime vuosina, koalitio kaikenkarvaisia äärioikeistolaisia järjesti Turun vuoden 2017 puukotusiskun muistotilaisuudeksi naamioidun rasistisen mielenosoituksensa viime sunnuntaina 22.8. Järjestäjänä toimi edelleen entisen perussuomalaisen Terhi Kiemungin johtama Kansallismielisten liittouma. Kuten on ollut myös tapana edellisinä vuosina, antifasistit osoittivat myös mieltään fasismia ja rasismia vastaan. Antifasistien Turku ilman natseja -mielenosoitukseen saapui kymmenkertaisesti enemmän ihmisiä kuin taantumuksellisten tilaisuuteen.

Turussa Kukkavirta-natsitapahtumaan osallistui tänä vuonna ennätysvähän väkeä, noin 70 sekalaista rasistia. Tapahtuman tämänvuotiseksi teemaksi valittu ”valkoisen rodun puolustaminen” saattoi karsia väkeä entisestään. Samaan aikaan fasismin vastainen mielenosoitus oli moninkertaisesti suurempi, noin 600 ihmisiä paikan päällä. Vaikuttaa siltä, että äärioikeiston sisäiset ristiriidat ovat heikentäneet valmiutta katutoimintaan merkittävästi.

Proletaarit-järjestö osallistui antifasistiseen mobilisaatioon / Kuva: Sippo Kähmi

Turku ilman natseja -mielenilmaisussa kuunneltiin erilaisten antifasististen aktiivien puheita sekä musiikkia. Natsien pitäessä puheitaan toisella rannalla osa mielenosoittajista erkani Turku ilman natseja -päätapahtumasta toivottamaan fasisteille hyvää matkaa Aurajoen pohjalle. Äärioikeiston tapahtumaa oli suojelemassa kymmeniä mellakkapoliiseja, autoja ja jopa vedessä pörräävä poliisivene.

Natsien pitäessä puheitaan toisella rannalla osa mielenosoittajista erkani Turku ilman natseja -päätapahtumasta toivottamaan fasisteille hyvää matkaa Aurajoen pohjalle / Kuva: Sippo Kähmi
Äärioikeiston tapahtumaa oli suojelemassa kymmeniä mellakkapoliiseja, autoja ja jopa vedessä pörräävä poliisivene / Kuva: Sippo Kähmi

Proletaarit-järjestö osallistui antifasistiseen mobilisaatioon oman banderollin takana, omien lippujen alla. Proletaareille on tarpeellista paitsi vastustaa avoimia taantumuksellisia ja rasisteja, mutta myös mullistaa se yhteiskunta, joka tarjoaa jalansijaa näille liikkeille; kumota porvarivalta ja kapitalismi.

Vaikka kuinka liberaalit Suomessa ja ympäri maailmaa itkevät krokotiilinkyyneliään rasismista, totuus on kuitenkin se, että vallassa olevat liberaalit itse toimenpanevat rasistista politiikkaa, ylläpitävät porvarillisen yhteiskunnan rakenteellista rasismia ja normalisoivat rasistista ideoita poliittisessa keskustelussa. Vain työväenvalta ja sosialismiin siirtyminen voivat kitkeä fasismin rikkaruohot lopullisesti. Alla voit lukea Proletaarit-järjestön lennäkin, jota levittiin Turku ilman natseja -mielenosoituksessa:

Fasismi ei tipu taivaasta viattomaan maailmaan, se nousee kapitalismin verisestä rämeestä

Vuosisatoja kehitelty moderni rotuoppi oikeutti Atlantin orjakaupan ja tänäkin päivänä jatkuvan siirtomaapolitiikan, eivätkä sosialidemokraatit tai liberaalit kaihda keskitysleirienkään oikeuttamista epämääräisillä puheilla turvallisuudesta. Työkyvytön työläinen joutuu esteradalle hakiessaan apua, nöyryytettäväksi ja alistettavaksi, kun ei sittenkään raatanut itseään hengiltä porvarin kakun tähden, jos siihen olisi koskaan kyennytkään. Seksuaali- ja erityisesti sukupuolivähemmistöjen vaihtelevasti tukalassa asemassa näkyy, kuinka hallitseva porvaristo ei suostu, ei kykene rikkomaan vanhan maailman kahleita: avoin taantumuksellinen julistaa ääneen sukupuolten tiukkaa työnjakoa, kun “edistyksellinen” liberaali vaikeana vaikenee esimerkiksi transpoliklinikan portinvartijoista.

Natsit ottivat rotuopin omakseen niin, että moni erehtyy luulemaan sitä heidän yksinomaisuudekseen. Porvarit ovat pesseet kätensä myös keskitys- tai tuhoamisleireistä, joihin Hitler haki inspiraatiota Yhdysvaltain reservaateista, jos ei valkoisten arjalaisten Tammisaaresta. Se, miten porvarillinen yhteiskunta kohtelee vammaisia, saavutti synkän huipennuksen natsien tuhotessa joukoittain vammaisia ihmisiä. Magnus Hirschfeldin seksuaalisuutta ja transsukupuolisuutta käsitelleeseen tutkimuslaitokseen hyökkääminen ja sen kirjojen polttaminen kuului Hitlerin ensimmäisiin tekoihin valtiovallan kahvassa – synnytystalkoissa ei ollut sijaa rivistä poikkeamiselle. Ammattiliitot kiellettiin samana vuonna, ja paikallinen sopiminen nostettiin nykypäivän porvarille passaavaan asemaan.

Suomessa jatketaan palautuksia ja karkotuksia huolimatta “edistyksellisten” hallituspuolueiden juhlavista mutta petollisista puheista, joita nyt pidetään Afganistanin kriisin noustessa otsikoihin. Afganistaniinkin jatkettiin palautuksia Suomesta heinäkuuhun asti. Euroopan unionin rajat ovat hautausmaa, kun unionin virasto Frontex jatkaa kaikkien unionin maiden parlamenttien siunauksella murhaavaa rajavartiointia. Turvapaikanhakijoihin suhtaudutaan kuin “hybridisotaa” käyvän vihollisen tulena, jota vastaan käydään taisteluun eri keinoin, ettei Euroopasta vain saisi turvapaikkaa. Jopa Afganistaniin on vuodesta 2008 eteenpäin päätetty palauttaa lähes 300 000 ihmistä. Ranskan liberaalin presidentti Macronin ensimmäinen reaktio Afganistanin miehityksen loppumiseen olikin julistaa, että pakolaisvirta torjutaan. Porvarillinen Eurooppa syöksyy raakuuteen. Vain työväenvalta voi sen pysäyttää.