Kutsu: solidaarisuusmielenosoitus Kazakstanin työläisten puolesta | Helsinki 14.1.2022

Kuten kirjoitimme lauantaina, Kazakstanin tilanne on eskaloitunut erittäin pahaksi. Maan itsevaltainen hallinto määräsi turvallisuusjoukot ampumaan lakkoilevia ja mieltään osoittavia työläisiä kuolettavasti. Julkaisimme Kazakstanin sosialistisen liikkeen kannanoton, josta voi lukea lisää tilanteesta. Sittemmin tilanne on vain pahentunut, kuolonuhrien määrä on moninkertaistunut, ja Kazakstanin taantumuksellinen hallinto sai sotilaallista tukea Venäjältä sekä täyden siunauksen Kiinalta.

Perjantaina 14.1. Helsingissä järjestetään mielenosoitus solidaarisuuden osoittamiseksi Kazakstanin kansannousulle. Mielenosoitus kokoontuu klo 17:30 Kazakstanin suurlähetystön edessä (Unioninkatu 24). Kutsumme sinut ja järjestösi mukaan – tule osoittamaan tukesi työläisten taistelulle. Mielenosoituksen kutsui koolle CWI Suomi. Mielenosoituksen vaatimukset ovat seuraavat:

  • Vapaus työläisille kokoontua, järjestäytyä ja ryhtyä kollektiivisiin toimiin. Demokraattinen sanan- ja lehdistönvapaus turvattava.
  • Uudet vaalit, joissa kaikki puolueet, fasisteja lukuunottamatta, saavat asettaa ehdokkaita ja kampanjoida joukkotiedotusvälineissä maksuttomasti.
  • Ei ulkomaista sotilaallista väliintuloa. Kansainvälinen työväen solidaarisuus Kazakstanin työläisille.

Kokoonnumme rauhanomaisesti tukemaan työntekijöitä, jotka järjestävät joukkotoimia hallitusta vastaan. Käytäthän kasvomaskia ja pidät huolen riittävistä turvaväleistä.