Italian valtio salakuljettaa aseita Ukrainaan – lentokenttätyöntekijät pysäyttivät aselastin

Lauantaina 12.3. Galileo Galilein lentokentän työntekijät kieltäytyivät lastaamasta Ukrainaan menevää asekuljetusta koneeseen. Lasti oli merkitty ”humanitaariseksi avuksi”, mutta konttien sisältä paljastui aseita, ammuksia ja räjähteitä.

Keskustelu aseiden viemisestä Ukrainaan on Italiassa edelleen käynnissä, mutta lauantain tapaus osoittaa, että aseita kuljetetaan jo – eikä vain sotilaslennoilla, vaan myös siviililentokentiltä humanitaariseksi avuksi naamioituna. Keskiviikkona 16.3. pidetyssä tiedotustilaisuudessa Toscanan lentokenttien johtaja Marco Carrai vakuutti, että jatkossa asekuljetuksia ei enää lähde tältä nimenomaiselta lentokentältä. Herää kysymys, kuinka laajamittaista tämä valtiollinen aseiden salakuljetus on, ja kuinka laajalti se jatkuu tämän yksittäisen kiinnijäämisen jälkeenkin. Muiden konfliktien aikana samanlaista toimintaa on paljastunut ainakin Livornon ja Genovan lentokentillä.

Lentokentän työntekijät toimivat esimerkillisesti ja konkreettisesti Ukrainan sotaa vastaan. Italian valtio, samoin kuin suuri osa Euroopan valtioista Suomea myöten, ovat epäsuorasti sodan osapuolia rahoittaessaan ja aseistaessaan Ukrainan armeijaa ja kohdistaessaan talouspakotteita Venäjälle. Viime kädessä myös epäsuorat sotatoimet laittavat täytäntöön työläiset, joiden mielipidettä sotaan lähtöön ei kysytty. Meillä on myös käsissämme avaimet Ukrainan ja Venäjän välisen sodan lopettamiseen, ja kaikkien porvarillisten sotien lopettamiseen kapitalismin kaatamisen myötä.

Ammattiliitto Unione Sindicale di Base järjestää Pisassa lauantaina 19.3. mielenosoituksen ”Ei sotalentoja Toscanan rauhan silloilta”.

Yksi kommentti artikkeliin ”Italian valtio salakuljettaa aseita Ukrainaan – lentokenttätyöntekijät pysäyttivät aselastin

Kommentointi on suljettu.