Palestiinan puolesta 12.8. Helsingissä

Mielenosoitus eduskuntatalon portailla klo 17

’Lähi-idän ainoa demokratia”, nuori Israelin valtio, on jälleen iskenyt ja tappanut kymmenittäin palestiinalaisia, joista merkittävä osa oli lapsia. Useampia satoja palestiinalaisia haavoittui Israelin operaatiossa Breaking Dawn (suom. aamunkoi), joka kesti 66 tuntia ennen muodollista tulitaukoa. Israel aloitti operaation pommittamalla asuinrakennusta, jossa islamilaisen taistelujärjestön (Harakat al-Jihād al-Islāmi fi Filastīn) johtajan Tayseer Jabarin uskottiin olevan. Pommituksia jatkettiin useampina päivinä. Operaatio seurasi Länsirannalla tehtyä Bassam al-Saadin pidätystä, joka kuuluu edellä mainittuun järjestöön.

Yli puoli vuosisataa jatkunut julma miehitys ja asuttajakolonialismi ovat niin arkinen asia Israelin valtiolle, että tällaisiin palestiinalaisia niittäviin veritekoihin viitataan ruohon ajamisena, ikään kuin palestiinalaiset, jotka eivät suostu vain kuolemaan ja antamaan maansa rippeitäkin Israelin valtiolle ja asuttajakolonialisteille, olisivat vain rikkaruohoja. Viimeisin operaatio edeltää marraskuussa järjestettäviä parlamenttivaaleja, joihin hallitseva koalitio valmistautuu vuodattamalla palestiinalaisten verta.

Tämän viikon perjantaina 12.8. klo 17 on kutsuttu koolle mielenosoitus, jonka paikaksi on ilmoitettu eduskuntatalon portaat. Mielenosoituksen on kutsunut koolle Suomen palestiinalaisten siirtokuntayhdistys ja Arabikansojen ystävyysseura.

Jordan-joen ja Välimeren rannan väliin syntyy vapaa Palestiina. Alas Israel ja sen liittolaiset, alas siionismi!

21.15 Muokattu artikkelikuva. CC BY-SA 4.0 PRA (Wikipedia)