Ennen kuin seuraava pommi putoaa | Mielenosoitus ja puhe 12.8.2022

Mielenosoitus Palestiinan puolesta keräsi hieman yli toistasataa osallistujaa eduskuntatalon portaille perjantaina 12.8. Tapahtuma oli järjestetty vastauksena Israelin uusimpiin sortotoimiin. Sen järjestivät Palestiinalaisten siirtokuntayhdistys ja Arabikansojen ystävyysseura. Näiden lisäksi mielenosoituksessa puheenvuoroja esittivät Rauhanpuolustajat, Palestinian Voices Finland sekä Proletaarit.

Kuvat: Emiel Riiko

Israel pommitti saarrettua Gazaa 5.–7. elokuuta, tuhoten asuinrakennuksia. Kymmeniä palestiinalaisia kuoli ja satoja haavoittui Israelin operaatiossa Breaking Dawn (suom. aamunkoi), joka kesti 66 tuntia ennen muodollista tulitaukoa.

Israelissa järjestetään marraskuussa parlamenttivaalit. Nykyinen pääministeri Yair Lapid kohtaa vaaleissa pitkäaikaisen kolonialistien suosikin, Benjamin Netanjahun. Muodollisesti liberaalimpi Yesh Atid -puolue haluaa pommittamalla Gazaa näyttää, että se on vähintään yhtä verenhimoinen kuin Netanjahun Likud-puolue. Israelin parlamentaarisissa puolueissa vallitsee konsensus Palestiinan tuhoamisesta. Murhatoimet ovat kylmä tapa kosiskella äänestäjiä.

Perjantain mielenosoituksessa Proletaarien puolesta puheen piti Juho Tamminen. Tässä puhe kokonaisuudessaan:

***

Minulla on tänään kaksi viestiä. Ensinnäkin palestiinalaisille viestini on tämä: teidän vastarintanne on oikeutettua, teidän taistelunne on taistelu oikeudesta. Me seisomme teidän kanssanne solidaarisuudessa aina lopulliseen voittoon asti. Kukaan ihminen maailmassa ei ole todella vapaa ennen kuin Palestiina on vapaa.

Toiseksi: suomalaisille viestini on tämä: Suomen valtio osallistuu Israelin murhatoimiin. Suomalaisten on aika herätä tähän ja tunnustaa valtio edistyksen, oikeuden ja vapauden viholliseksi.

Israel on laiton miehittäjä koko alueella. Se on asuttajakolonialistinen, murhaava projekti. Israel on jatkoa kolonialismille, jatkoa sille, mitä Belgia teki Kongossa, mitä Ranska teki ja tekee edelleen Pohjois-Afrikassa, mitä natsit tekivät itä-Euroopassa, mitä Yhdysvallat teki Amerikan alkuperäiskansoille. Israel voi olla olemassa vain niin kauan kuin se tuhoaa Palestiinaa. Nykypäivän brutaalein ja pahin sorto maailmassa kohdistuu nimenomaan palestiinalaisiin.

Kun Venäjän hallinto sanoo haluavansa hävittää ukrainalaisten kulttuurin ja kansalaisuuden, ovat kaikki ymmärrettävästi pöyristyneitä ja vihaisia. Kun Israel tekee samaa joka päivä, ollaan Suomessa hipi hiljaa. Miksi? Siksi, että Suomen valtio osallistuu tähän tuhoamiseen! Suomen valtio ei tuomitse omien liittolaistensa ihmisoikeusloukkauksia ja sotarikoksia. Kaksoisstandardi on niin näkyvää, että oksettaa. Missä on solidaarisuus palestiinalaisille, teille, jotka olette kärsineet ja taistelleet vuosikymmeniä?!

Suomen valtio on harras Israelin tukija. Valtiot tekevät yhteistyötä niin diplomaattisesti, sotilaallisesti, kaupallisesti että teknologisesti. Suomen mukamas edistyksellinen hallitus on ostamassa Israelista ohjuksia sadoilla miljoonilla euroilla. Tämä kauppa rahoittaa sionistien brutaalia miehitystä ja antaa selvän viestin koko maailmalle: Suomen valtio on osa samaa veristen murhaajien kerhoa!

Suomen valtion hankintayhtiö ei osta mitään tuotteita, jotka on testattu laittomilla eläinkokeilla. Nyt kaupan olevat aseet on testattu palestiinalaisilla. Suomella ei ole mitään ongelmaa ostaa aseita, joita testataan murhaamalla pikkulapsia! Miettikää tätä: Suomen valtiolle palestiinalaisten elämä on vähempiarvoinen kuin eläimen elämä!

Israel on ylipäätään Suomen kolmanneksi suurin vientimaa Lähi-Idässä. Suurimmat ovat Saudi-Arabia ja Arabiemiraatit, jotka ovat myös tunnettuja siviilien murhaamisesta. Suomen valtiolla ja porvareilla ei ole mitään ongelmaa käydä kauppaa miehittäjien ja murhaajien kanssa. Itse asiassa nämä ovat nimen omaan niitä parhaita kauppakumppaneita. Suomalainen teollisuus tekee mielellään yhteistyötä diktatuurien kanssa, sillä hinnat pysyvät alhaisina eivätkä toimittajat kysy kiusallisia kysymyksiä, sillä heidät ammutaan siitä hyvästä.

Lisäksi Suomi sallii sionististen järjestöjen toimia Suomessa avoimesti. Tämä ei sikäli yllätä; salliihan valtio myös uusnatsien avoimen järjestäytymisen. Syy on lopulta taloudellinen: vaikka sionistit sanovat suoraan, että heidän tavoitteenaan on etnonationalismi ja palestiinalaisten kansanmurha, heidän toimintansa sallitaan. Siksi, että Israel on tärkeä kauppakumppani, siksi, että palestiinalaisten kärsimys lihottaa myös suomalaisten porvarien kukkaroita!

Sorrettujen vastarinta, huolimatta minkälaista, on aina sortajan vastuulla. Tämä on muistettava AINA. Suomessa on yleensä vallalla tekopyhä narratiivi ”konfliktista”, jossa molemmat osapuolet ovat yhtä pahoja – yleensä suomalainen media vieläpä rasistisesti toiseuttaa palestiinalaisten vastarintaa ja toistaa Israelin virallisten tiedottajien sanomisia. Te palestiinalaiset tiedätte tämän, mutta tässä mun on hävettävä monen muun suomalaisen takia. Meidän on tehtävä se niin selväksi kuin mahdollista! Kyseessä ei ole konflikti, se on miehitys! Kyseessä ei ole tasapuolinen kiista, vaan brutaali yksipuolinen sorto. Palestiinalaiset eivät aloittaneet väkivaltaa, sen aloittivat sionistit!

Suomalaisille sanon: te muistatte Nelson Mandelan ja Apartheidin lopun. Kukaan täysijärkinen henkilö ei tänä päivänä ehdottaisi Etelä-Afrikan jakamista osiin etnisyyteen perustuen. Älkää siis uskoko sionistien korupuheita ”kahdesta valtiosta”. Israel miehittää koko Palestiinaa ja hallitsee sitä rautanyrkillä. Gaza on maailman suurin vankila. Taas, te palestiinalaiset tiedätte tämän kaiken, mutta suomalaiset ovat tässä asiassa todella sinisilmäisiä. Myös Suomen valtio on Israelin liittolainen ja kansojen vapautuksen vihollinen!

Haluan tässä muistuttaa suomalaisia siitä, että täällä on kuitenkin historiallisesti ollut voimakkaita solidaarisuusliikkeitä Vietnamin sotaa, Chilen fasismia ja Etelä-Afrikan apartheidiä vastaan. Tästä voisimme ottaa opiksi tänäänkin ja lähteä toimimaan tavallisina ihmisinä ohi valtion ja poliitikkojen. Esimerkiksi Italiassa satamatyöläiset blokkaavat israelilaisia aselasteja. Järjestäytyneet työläiset voivat toteuttaa BDS-liikkeen toimintaa jatkuvasti ay-liikkeen kautta, ei pelkästään siis vain henkilökohtaisten kulutusvalintojen kanssa. Järjestäytyneessä toiminnassa on se voima joka työväenliikkeellä on jos se sitä rupeaa käyttämään. Me voimme, ja meidän täytyy, toimia Palestiinan puolesta.

Solidaarisuutta Palestiinalle! Alas Israel, alas sionismi, alas sen kaikki liittolaiset!