”Ihmisoikeus hoitajille, orjalaki pois!” | Hoitajien mielenosoitus

Hoitajien liitot Tehy ja SuPer järjestivät perjantaina 16.9.2022 mielenosoituksen hallituksen kaavailemaa pakkotyölakia vastaan.

Hoitajia oli saapunut paikalle ympäri Suomea

Mielenosoituksen aikana pakkotyölaista syntyi sovinto hallituksessa, joskin vasemmistoliitto sai siihen muutamia kosmeettisia muutoksia. Kuten kirjoitimme:

Mikäli eduskunnassa olisi todella työväkeä edustavien puolueiden edustajia, vilpittömiä ja vakaumuksellisia, he anteeksipyytelemättä toisivat esille tämän puolen hoitajien taistelusta, ja varauksetta puolustaisivat hoitajien lakkoa, myös teho-osastoilla, ja vastustaisivat lakon rikkomista ehdoitta ja vimmatusti, eivätkä keksisi tekosyitä tai ”parantelisi” pakkotyölakia. Tällaisia edustajia ei eduskunnassa ole.

Eduskuntapuolueiden edustajat tulivat myös puhumaan väkijoukolle. Hallituksen rikkuripuolueiden edustajat esittivät koottuja selityksiä pakkotyölain oikeuttamiseksi. Opposition poliitikot taas tulivat esittämään olevansa hoitajien puolella, vaikka he leikkasivat sairaanhoidosta ja säätivät kiky-lait edellisen hallituksen aikana. Kansanedustajat saivat ansaitsemansa buuaukset mielenosoittajilta.

Aidosti hoitajien puolella olevia poliitikkoja ei paikalla nähty.

Myös Proletaarit oli paikalla tukemassa hoitajien taistelua

Kuvat: Sippo Kähmi