Metsät pois porvareilta! Proletaarit osallistui Metsämarssille

Proletaarit osallistui ympäristöjärjestöjen lauantaina 24.9. järjestämään Metsämarssi -mielenosoitukseen. Mielenosoituksessa vaadittiin toimia luonnonmetsien puolesta. Metsämarssin järjestivät useat ympäristöjärjestöt, mm. Climate Move, Elokapina, Fridays for Future, Greenpeace, sekä Suomen luonnonsuojeluliitto.

Metsämarssin tavoitteet olivat pitkälti kannatettavia. Nykyinen metsäpolitiikka johtaa kohtalokkaaseen tuhoon. Marssista kuitenkin puuttui metsäpolitiikan asettaminen laajempaan kontekstiinsa. Kapitalismin täytyy löytää ja kuluttaa jatkuvasti lisää resursseja välttääksen talouden taantumisen. Siksi ekologisen kestävyyden tavoittelu uhmaamatta kapitalismia on tuulimyllyjä vastaan taistelemista.

Metsät ovat tuhoon tuomittuja niin kauan kuin niiden hallinta on omistavalla porvariluokalla. Jos ympäristöjärjestöt eivät edes harkitse metsien ja muun luonnon vapauttamista pääoman otteesta, ne kulkevat joko sokeasti tai tietoisesti kohti oman tehtävänsä epäonnistumista.

Hyvien ihmisten täyttämä Metsämarssi on ohi, mutta kamppailu luonnon monimuotoisuuden puolesta jatkuu. Elokapinalla on tällä hetkellä käynnissä Luontokatokapina, joka puutteineenkin tarjoaa monelle aktivistille arvokasta kokemusta. Vastakkainasettelussa Elokapinan ja porvarivaltion sekä sen poliisin välillä olemme ympäristöaktivistien puolella, poliisia vastaan.