Natoa vastaan häpeän päivinä: ”Stoltenberg go home!”

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg otettiin vastaan Helsingissä 28.2.2023 asiaankuuluvin menoin. Demarien toimiessa isäntinä kunniavieraalle joukko rauhanaktiiveja ja poliittista vasemmistoa kerääntyi Paasipuistoon vastustamaan Natoa ja ydinaseita.

”NATO no way – Please go back to Norway” toivottivat mielenosoittajat Naton pääsihteeri Stoltenbergille tämän saapuessa demarien vieraaksi Paasitornille. Punaiset liput muistuttivat työväenliikkeen anti-imperialistisesta perinnöstä jota nyt ollaan hävittämässä.

Maaliskuun ensimmäinen päivä eduskuntatalon portailla sytytettiin kynttilöitä menneisyyden liittoutumattoman Suomen muistolle kansanedustajien hyväksyttyä Nato-lain. Mennyt on aina mennyttä, mutta taistelu paremmasta tulevaisuudesta ei pääty tähän.